Franc Treven (1932 – 2000)

Text Box:    Franc Treven  Franc Treven je v Erjavčevem rodbinskem dreve-su pristal, ko se je 11.07.1959 poročil z Jožefo Erjavec. Rodil se je 07.02.1932 v Rovtarskih Žibršah, kjer je dokončal osnovno šolo. Otroštvo je, kot večina otrok, preživel na kmetiji, že s šestnajstimi leti pa se je zaposlil na Žagi v Logatcu. Nekaj mesecev je delal tudi v mladinski delovni brigadi na progi Šamac – Sarajevo. Pri osemnajstih letih se je zaposlil v takratni Ljudski milici (današnja Policija) in ji ostal zvest do upokojitve leta 1978.

Takrat sta z ženo začela v Novi vasi zidati hiško. Po nekajletnem odrekanju in napornem delu, ko se je upokojila tudi Jožefa, sta se preselila in zaživela v Novi vasi. S tem se mu je uresničila dolgoletna želja, da se iz mestnega vrveža in stanovanja v bloku preseli na mirno podeželje.

Franc se je rad odpeljal na obisk k sorodnikom ali pa, kar tako, na izlet. Veselil se je obiskov hčere Tatjane in vnukov Tanje in Matevža. Včasih hudomušen in nasmejan, včasih zadržan in tih pa je čas najraje preživljal doma, v miru. Užival je pri delu na vrtu, občudoval kako rastejo in rodijo drevesa, ki jih je posadil, opazoval živali v okolici in poslušal zvoke narave. Po kratki in hudi bolezni je 23.12.2000 umrl. Pokopan je na Žalah v Ljubljani.

Jožefa (Erjavec)Treven